söndag 13 mars 2011

Mina favorit bullar!

1. Äpple kanel
2. Kanel Hasselnötter



Sockerbullar
Recept
1 pkt. jäst
150 gram smör
2 ½ dl mjölk
2 ½ dl vatten
2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 msk grovstött kardemumma
½ tsk salt
c:a 13 dl vetemjöl.

Smula jästen i en bunke. Smält smöret & tillsätt mjölk & vatten. 37grader. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av degvätskan, ägg, socker, kardemumma, salt och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper kanterna. Låt jäsa i 40 min.

Ta upp degen och välj en fyllning.
1. 150gram mandelmassa, 1dl äppelmos och 1dl vaniljkräm
2. 150gram smör mixat med 1dl hasselnötter, 1dl socker och 1msk kanel
3. 150gram mandelmassa, 100gram smör och 2tsk vaniljsocker

Kavla ut degen i en rektangel och bred på valfri fyllning. Vik degen dubbel på längden. Skär remsor, tvinna och snurra ihop.

1. När bullarna svalnat lite doppa i smält smör och rulla i en socker/kanel blandning.
2. Pensla med ägg och strö över pärlsocker
3. När bullarna svalnat lite, doppa i smält smör och rulla i socker.


Låt jäsa ytterligare 30 min.
Grädda i 250 grader mitt i ugnen i 8-10 min.

N J U T

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar